Felgekleurde afvalbakken tegen zwerfafval

Afval nieuws Tiel

De afgelopen weken zijn er 102 felgroene afvalbakken en 16 rode grote bakken geplaatst. Op de rode bakken staat een reliëfbeeld van onze eigen Flipje.

Bij prettig wonen hoort een schone en veilige omgeving. Toch blijft zwerfvuil een hardnekkig probleem. Vele inwoners gaan al de strijd aan met het zwerfvuil. Ook de gemeente heeft een belangrijke taak. We vegen regelmatig en ruimen afval op. De afgelopen weken zijn er in en rond de binnenstad nieuwe opvallende afvalbakken geplaatst. Wethouder Groen overhandigt deze nieuwe bakken aan de stad tijdens de landelijke opschoondag op 23 maart.
Wethouder Frank Groen: “De oude afvalbakken waren vies, besmeurd met graffiti of brandvlekken of vol met stickers geplakt. Dat nodigde niet erg uit om hier afval in te gooien. Ook stonden enkele bakken op onlogische plaatsen”. De afgelopen weken zijn er 102 felgroene afvalbakken en 16 rode grote bakken geplaatst. Op de rode bakken staat een reliëfbeeld van onze eigen Flipje. Wethouder Frank Groen: “We zijn als Tielenaren trots op onze stad en dat willen we ook laten zien. Daarom hebben alle nieuwe bakken een Tiels logo. Het zijn hiermee echte unieke Tielse bakken geworden.”

Grotere bakken
De nieuwe prullenbakken zijn ook groter. De groene bakken zijn 70 liter en de rode bakken 100 liter. Zo is er minder risico dat de bakken vol raken. Ook hebben de bakken een inworpverkleiner. Zo voorkomen we dat inwoners hun huishoudelijk afval in de openbare prullenbakken gooien.

Waarom deze felle kleuren?
In Amsterdam en Rotterdam zijn proeven gedaan met kleuren van de afvalbakken. Deze laten zien dat dat felgekleurde groene of blauwe bakken voorbijgangers uitnodigen om er naar toe te lopen en te gebruiken. Zo wordt alleen daardoor al meer dan 1/3 afval méér ingezameld dan de oude mosgroene bakken.

Ga voor de hoogst mogelijke online resultaten

En blijf je concurrenten een stap voor.

overig nieuws uit Tiel e.o.

sport

Sport nieuws Tiel

gemeente

Gemeente nieuws tiel

zakelijk

Dieren

Dieren nieuws - vermist gevonden Tiel

beste gemeente

Geef uw mening over gemeentezaken in TIel

agenda

Evenementen Tiel

vergelijken

Vergelijk aanbieder in tiel
Laatste en leukste nieuws uit Tiel e.o.

Volg ons op:

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang breaking news, acties en aanbiedingen. U kunt kiezen voor e-mail en / of whatsapp.

Indien u de berichten via whatsapp wilt ontvangen dan kunt u hieronder uw mobiele nummer invullen.
Aanmelden
Contact

Redactie
redactie@nieuws-tiel.nl

Advertertenties: 
adverteren@nieuws-tiel.nl 

Heeft u nieuws over uw onderneming, een evenement, of iets anders? Stuur ons dan een persbericht of een e-mail via redactie@nieuws-tiel.nl.

 Privacy- en cookieverklaring