AVRI’S AFVALBERG LEVERT SCHONE ENERGIE VOOR 13.000 HUISHOUDENS

AVRI’S AFVALBERG LEVERT SCHONE ENERGIE VOOR 13.000 HUISHOUDENS

Foto: willekeurige foto

Na jaren van voorbereiding is het nu zo ver. Vanaf vrijdag worden drie windmolens op en naast de oude afvalberg van Avri geplaatst.

Vorig jaar blies Avri al nieuw leven in de oude afvalberg met het zonnepark. Met de zonnepanelen en de drie windmolens erbij is de afvalberg jaarlijks goed voor duurzame energie voor zo’n 13.000 huishoudens.

Het past helemaal in de filosofie van Avri om de oude afvalberg duurzaam te benutten. “We willen verspilling van grondstoffen tegengaan en daar handelen wij naar. Het is zonde om een afvalberg maar nutteloos te laten liggen, die kun je beter duurzaam gebruiken”, aldus Erik de Vries, directeur van Avri. 

“Het zonnepark hebben wij zelf ontwikkeld mede door de financiële bijdrage van zo’n 250 Rivierenlanders. Wij hebben ons hard gemaakt om op ons terrein ook een windpark mogelijk te maken. 

De 900 leden van burgercoöperatie Betuwewind investeerden in het windpark en zijn eigenaar van de molens. Geweldig dat Rivierenlanders zich zo bewust inzetten voor een duurzame leefomgeving.”

Op vrijdag 20 september wordt de eerste windmolen opgebouwd. De derde en laatste molen zal er begin november staan. Naar verwachting zijn de molens eind dit jaar klaar om energie op te wekken.

Bron: persbericht Avri

Deel dit artikel via

Ga voor de hoogst mogelijke online resultaten

En blijf je concurrenten een stap voor.

overig nieuws uit Tiel e.o.

sport

Sport nieuws Tiel

gemeente

Gemeente nieuws tiel

zakelijk

Dieren

Dieren nieuws - vermist gevonden Tiel

beste gemeente

Geef uw mening over gemeentezaken in TIel

agenda

Evenementen Tiel

vergelijken

Vergelijk aanbieder in tiel
Laatste en leukste nieuws uit Tiel e.o.

Volg ons op:

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang breaking news, acties en aanbiedingen. U kunt kiezen voor e-mail en / of whatsapp.

Indien u de berichten via whatsapp wilt ontvangen dan kunt u hieronder uw mobiele nummer invullen.
Aanmelden
Contact

Redactie
redactie@nieuws-tiel.nl

Advertertenties: 
adverteren@nieuws-tiel.nl 

Heeft u nieuws over uw onderneming, een evenement, of iets anders? Stuur ons dan een persbericht of een e-mail via redactie@nieuws-tiel.nl.

 Privacy- en cookieverklaring