Politie Tiel: pup is niet doodgeschopt - valse melding

politie tiel - nieuws tiel

Uit een uitgebreide getuigenverklaring blijkt dat de pup niet is doodgeschopt door een voorbijganger.

Politie Tiel meldt in een bericht op Facebook dat agenten vanmorgen een uitgebreide getuigenverklaring hebben opgenomen in het onderzoek naar de overleden pup.

Deze getuige meldde zich na een oproep op Facebook. Uit de verklaring van deze getuige ontstond een ander beeld over de toedracht van de doodsoorzaak.

Naar aanleiding van de getuigenverklaring is de politie opnieuw in gesprek gegaan met de melder. Daarin gaf de jongeman toe dat zijn eerdere verhaal, over de onbekende man die de pup zou hebben mishandeld, niet waar was.

Ook uit het onderzoek van de dierenarts is niet gebleken dat er sprake was van geweld. Vermoedelijk heeft een ongelukkige samenloop van omstandigheden tot de dood van het hondje geleid.

De poltie laat weten dat er gezien de ontwikkelingen er nog bekeken moet worden of verder onderzoek naar de doodsoorzaak nog nodig is. Dat geldt ook voor de beslissing hoe om te gaan met de gedane valse melding.

Doodsoorzaak pup in onderzoek
De politie wil nog steeds graag weten wat er precies is gebeurd met de pup die maandagavond rond 22.30 uur op de parkeerplaats van het Heideblauwtje in Tiel overleed. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de doodsoorzaak, dit gebeurt door een dierenarts.  De politie roept ook nog steeds getuigen op die zich nog niet hebben gemeld om dat alsnog te doen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Update 15.38 uur
De Gelderlander meldt dat de dood van het hondje Andor in Tiel een ongeluk is. De zoon van de eigenaar liet de pup uit en hij heeft de hondenriem iets te hard gehanteerd. De jongen heeft een beperking en raakte volledig in paniek.

Update 19-09-2019
De politie meldt op hun Facebookpagina dat het onderzoek naar de dode pup is afgerond. De politie heeft afgelopen week in het onderzoek naar de dode pup in Tiel, sectie verricht op de overleden hond. Naar aanleiding daarvan is een jongen aangehouden en verhoord over zijn rol daarin.

De Tielenaar is na het afleggen van zijn verklaring in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt; dat wordt met alle informatie als dossier gestuurd naar het openbaar ministerie.

Lees ook:
Hond doodgeschopt door voorbijganger

Deel dit artikel via

Ga voor de hoogst mogelijke online resultaten

En blijf je concurrenten een stap voor.

overig nieuws uit Tiel e.o.

sport

Sport nieuws Tiel

gemeente

Gemeente nieuws tiel

zakelijk

Dieren

Dieren nieuws - vermist gevonden Tiel

beste gemeente

Geef uw mening over gemeentezaken in TIel

agenda

Evenementen Tiel

vergelijken

Vergelijk aanbieder in tiel
Laatste en leukste nieuws uit Tiel e.o.

Volg ons op:

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang breaking news, acties en aanbiedingen. U kunt kiezen voor e-mail en / of whatsapp.

Indien u de berichten via whatsapp wilt ontvangen dan kunt u hieronder uw mobiele nummer invullen.
Aanmelden
Contact

Redactie
redactie@nieuws-tiel.nl

Advertertenties: 
adverteren@nieuws-tiel.nl 

Heeft u nieuws over uw onderneming, een evenement, of iets anders? Stuur ons dan een persbericht of een e-mail via redactie@nieuws-tiel.nl.

 Privacy- en cookieverklaring