Duurzame energie voor Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Duurzame energie voor Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Het dak is niet vlak en staat vol met obstakels. Toch was dat geen belemmering om 116 zonnepanelen te leggen op het dak van Schouwburg en Filmtheater Agnietenhof. De zonnepanelen leveren gemiddeld 27.000 kilowattuur stroom per jaar. Hiermee wekt de schouwburg ongeveer 10% van het totale energieverbruik duurzaam op.

Duurzame energie
Wethouder Brink: “Steeds meer openbare gebouwen maken gebruik van duurzame energie. Naast de Agnietenhof staat cultuurgebouw Zinder. Beiden zijn onderdeel van Cultuurbedrijf Tiel. Zinder is helemaal aardgasloos. Ook daar ligt het dak vol met zonnepanelen. Dat is ook het geval op het dak van het stadhuis, de sporthallen en meerdere basisscholen. We vinden het belangrijk om als gemeente het goede voorbeeld te geven in de energietransitie en het verduurzamen van gebouwen.”

Zonnepanelen in gebruik genomen
Op dinsdag 19 februari zijn de zonnepanelen officieel in gebruik genomen. Wethouder Ben Brink en schouwburgdirecteur Ruud van Zuilen onthulden het informatiebord over de zonnepanelen. SolarComfort, een lokaal bedrijf, heeft de zonnepanelen geleverd en geplaatst. Ook zorgt dit bedrijf voor de monitoring.

Ga voor de hoogst mogelijke online resultaten

En blijf je concurrenten een stap voor.

overig nieuws uit Tiel e.o.

sport

Sport nieuws Tiel

gemeente

Gemeente nieuws tiel

zakelijk

Dieren

Dieren nieuws - vermist gevonden Tiel

beste gemeente

Geef uw mening over gemeentezaken in TIel

agenda

Evenementen Tiel

vergelijken

Vergelijk aanbieder in tiel
Laatste en leukste nieuws uit Tiel e.o.

Volg ons op:

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang breaking news, acties en aanbiedingen. U kunt kiezen voor e-mail en / of whatsapp.

Indien u de berichten via whatsapp wilt ontvangen dan kunt u hieronder uw mobiele nummer invullen.
Aanmelden
Contact

Redactie
redactie@nieuws-tiel.nl

Advertertenties: 
adverteren@nieuws-tiel.nl 

Heeft u nieuws over uw onderneming, een evenement, of iets anders? Stuur ons dan een persbericht of een e-mail via redactie@nieuws-tiel.nl.

 Privacy- en cookieverklaring