Intertoys op rand van faillissement

nieuws tiel - INTERTOYS FAILLIET. WINKELS BLIJVEN VOORLOPIG OPEN.

Intertoys, de Nederlandse marktleider in speelgoedwinkels, heeft vandaag, onder druk van aanhoudende zware marktomstandigheden, uitstelling van betaling aangevraagd om te kunnen herstructureren.

ntertoys, de Nederlandse marktleider in speelgoedwinkels, heeft vandaag, onder druk van aanhoudende zware marktomstandigheden, uitstelling van betaling aangevraagd om te kunnen herstructureren.

De winkels van Intertoys blijven vooralsnog open en de gebruike retourregelingen blijven van kracht.
Op basis van een uitgebreide analyse komt Intertoys tot de conclusie dat een stevige herstructurering van de huidige organisatie noodzakelijk is. De uitkomst daarvan is op dit moment nog niet helder. Om dit op een zo gestructureerd mogelijke manier vorm te geven heeft Intertoys vandaag bij de Rechtbank in Amsterdam surseance van betaling aangevraagd. De bewindvoerders, Jasper Berkenbosch van Jones Day en Joris Lensink van De Vos & Partners, zullen in nauw overleg met het management de mogelijkheden onderzoeken om Intertoys te herstructureren.

De surseance van betaling geldt niet voor de Belgische activiteiten. De surseance van betaling heeft op korte termijn geen gevolgen voor de winkels van Intertoys. Tijdens de surseance van betaling blijven de winkels van Intertoys open en blijven de gebruikelijke retourregelingen van kracht. De surseance van betaling gaat onmiddellijk in.

Over de benodigde vervolgstappen zal in overleg met de bewindvoerders waar nodig advies worden gevraagd aan de Ondernemingsraad. Aanleiding voor deze vergaande stap is de aanhoudende druk op de gehele detailhandel. Toenemende online-verkopen hebben de verkoop van speelgoedwinkels de afgelopen tien jaar met 50% doen dalen. Daar komt voor een speciaalwinkel als Intertoys ook toenemende concurrentie van discounters buiten de traditionele speelgoedmarkt bij.

Roland Armbruster, CEO Intertoys: "In de huidige marktomstandigheden staat ook een marktleider in speelgoed als Intertoys onder voortdurende druk. Met een halvering van de speelgoedwinkelverkoop in 10 jaar betekent dat, dat wij nu moeilijke beslissingen moeten nemen. Wij betreuren de huidige onzekerheid die dit creëert voor iedereen bij Intertoys inclusief medewerkers, franchisenemers en leveranciers, maar de marktontwikkelingen in de afgelopen jaren geven geen ander alternatief. Wij zijn met een aantal partijen in gesprek over verdere samenwerking en zullen ons uiterste best doen dit proces op een zo goed mogelijke wijze voor alle betrokkenen uit te voeren."

De vandaag aangekondigde stap volgt op een breed scala aan investeringen en initiatieven om de prestaties van Intertoys de afgelopen 14 maanden te verbeteren. Het gaat onder meer om het aanstellen van nieuw en ervaren management, het lanceren van een nieuw IT-platform, webwinkel en leveranciersvoorwaarden, het opschonen van oude voorraden, en het optimaliseren van de supply chain.

Over Intertoys 
Intertoys heeft ruim 3.200 medewerkers (1.600 fte) verdeeld over circa 300 winkels in Nederland en België, 2 distributiecentra en een hoofdkantoor in Amsterdam. Daarnaast kent Intertoys nog ruim 100 franchisenemers in Nederland.

Ga voor de hoogst mogelijke online resultaten

En blijf je concurrenten een stap voor.

overig nieuws uit Tiel e.o.

sport

Sport nieuws Tiel

gemeente

Gemeente nieuws tiel

zakelijk

Dieren

Dieren nieuws - vermist gevonden Tiel

beste gemeente

Geef uw mening over gemeentezaken in TIel

agenda

Evenementen Tiel

vergelijken

Vergelijk aanbieder in tiel
Laatste en leukste nieuws uit Tiel e.o.

Volg ons op:

Aanmelden voor nieuwsberichten

Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang breaking news, acties en aanbiedingen. U kunt kiezen voor e-mail en / of whatsapp.

Indien u de berichten via whatsapp wilt ontvangen dan kunt u hieronder uw mobiele nummer invullen.
Aanmelden
Contact

Redactie
redactie@nieuws-tiel.nl

Advertertenties: 
adverteren@nieuws-tiel.nl 

Heeft u nieuws over uw onderneming, een evenement, of iets anders? Stuur ons dan een persbericht of een e-mail via redactie@nieuws-tiel.nl.

 Privacy- en cookieverklaring